dinsdag 15 mei 2012

Wat er daarna gebeurde...

Vandaag heb ik weer een stukje uit het boek gelezen.


Rachel en Adam blijven dus in Triskellion, zoals jullie al in het vorige stukje hebben gelezen.
Ze gaan wandelen in een bos en ze zien een luchtbrug  van touw tussen de bomen hangen.
De tweeling klimt in de boom en lopen het parcours af.
Ze komen bij een open plek waar twee kinderen van ongeveer 16 jaar (Rachel en Adam zijn 14 jaar) worden geslagen met een stok. Omdat ze Adam hadden geslagen toen ze nog maar net waren aangekomen en ze op weg naar hun granny waren.


De reus ging bij een van de gevangenen staan. Hij pakte het T-shirt van de jongen beet in trok, zodat het bleke vlees op zijn rug zichtbaar werd. Hij liep om de boomstronk heen en scheurde het T-shirt van de tweede jongen open. Toen de man klaar wal, ging hij langs de kant staan, zodat twee van zijn maten naar voren konden kamen. Ze hadden elk een lange, dunne stok en hun handen en op het signaal van de man in de leren jas begonnen ze de Bacon-broers af te ranselen.
...
Toen hij zich naar de dichtstbijzijnde jongen keerde, zag Adam dat hij een lang, leren schort droeg. Hij tilde iets zwaars op. Hij had een kettingzaag in zijn hand. De man trok aan de startkabel...


Dit vind ik een stukje waar je niets anders kan doen dan door lezen. Het is ook spannend omdat Rachel en Adam weglopen en je dus niet weet of de broers dood zijn of niet. Ondertussen weet ik het al, maar dat ga ik nu niet typen omdat het dan niet meer spannend is.


Nu ga ik jullie eerst uitleggen wat een triskelion is. Het zijn eigenlijk drie halve cirkels die met de uiteinden tegen elkaar liggen, zie afbeelding van de kaft van het boek.


In de kerk van het dorp ontdekken Rachel en haar broer één halve cirkel van de drie.
Nu hun nieuwsgierigheid gewekt is willen ze graag de twee andere delen ook vinden.
Daarom gaan ze, samen met Gabriël, een kaart stelen in een huis. Het huis van commodore Wing.
Maar ze worden betrapt en dan merken Rachel en Adam dat Gabriël verdwenen is.


De commodore had een geweer in zijn handen.
'Wat spoken jullie twee hier verdomme uit?' brulde hij met een stem die een bataljon geharde militairen had doen sidderen. In de fractie van een seconde voordat ze in huilen uitbarstte drong het woordje 'twee' tot Rachel door. Sidderend draaide ze zich om.
Gabriël was spoorloos verdwenen.


Dit vind ik een heel leuk stukje omdat je merkt dat Gabriël nog een extra kracht heeft: spoorloos verdwijnen.
In het volgende stukje merk je dat Gabriël ook nog een derde kracht heeft: genezen.


Rachel en Adam en Gabriël gaan zoeken in het bos naar het tweede stukje van de triskelion. Op een gegeven moment moeten ze zich in twee splitsen en dus gaat Gabriël alleen verder en de tweeling samen. Ze zijn nog maar net onderweg en een vogel valt Rachel aan. De vogel raakt verstrikt in haar haar en Adam zoekt hulp. Adam komt aan bij een huisje en als er iemand opendoet merkt Adam dat de zoon van commodore Wing daar woont. De zoon sluit Adam op.


Ondertussen heeft Gabriël Rachel gevonden en hij gaat zachtjes met zijn handen over de wonden. Terwijl hij dat doet helen de wonden.


Terwijl Adam opgesloten zit kan hij met zijn geestesoog een oranje schijf zien. Hij ontdekt dat hij op die plaats moet graven.
Adam krabde aan de zachte aardlaag. Hij brokkelde af en het gat werd groter.
...
Onder zijn vingers kwamen zompige stukken verrot hout tevoorschijn, maar het grootste deel van de houten balk lag dwars over zijn pad.
...
Er was geen terugweg mogelijk.
...
Adam haalde steeds oppervlakkiger adem.
Er stroomde genoeg lucht door de tunnel, maar nu hij stillag drong het tot Adam door dat hij niet genoeg zuurstof kreeg en dat zijn gedachten troebel werden.
...
Adam voelde dat hij zijn bewustzijn verloor.


Dit vind ik een heel spannend stukje en ik vraag me echt af hoe Adam terug geraakt. En ook wat Rachel en Gabriël nu gaan doen.


Hopelijk kan ik snel verder lezen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten